Магазин 30. јуни 2020. / 17:27

Престанува да важи забраната за одржување спортски натпревари, ќе се одржуваат без публика

Престанува да важи забраната за одржување спортски натпревари, ќе се одржуваат без публика

На денешната седница Владата донесе одлука за престанок на важењето на забраната за одржување спортски натпревари во колективните спортови и ја прифати препораката на Комисијата за заразни болести федерациите да го отпочнат организирањето спортски настани со стриктно почитување на упатствата за натпревари без публика и на другите препораки кои се однесуваат на запазување на здравствената безбедност на играчите и останатите вклучени во натпреварите.