Магазин 24. април 2019. / 19:14

Познатата глумица Мирка Васиљевиќ: Жените треба да замолчат кога треба!

Познатата глумица Мирка Васиљевиќ: Жените треба да замолчат кога треба!

Глумицата Мирка Васиљевиќ со фудбалерот Вујадин Савиќ имаат три деца и објаснува дека е лесно е да се избалансира и семејството и работата.

Но нејзината изјава за тоа како ја воспитува нејзината ќерка ги разбранува социалните мрежи.

-Мора да знае дека е женско, а тоа подразбира дека мора да преќути кога треба, бидејки ние мора мудро да научиме кога треба да ќутиме, за да може да опстане бракот и да добиеме било што сакаме. Да биде дама и да се однесува како што прилега на една дама. Да биде праведна и среќна – Вели во интервју за “премиера” Василевич, и додаде дека битно е врската да опстане.

Васиљевиќ е една од најпознатите глумици во Србија во моментов, таа е и модел, но и мајка на 3 деца. Синоним за успешна жена која е анти-феминист.