Магазин 25. ноември 2019. / 12:29

Потпретседателот на Собранието Зеќир Рамчиловиќ со честитка за „Денот на државноста на БиХ“

Потпретседателот на Собранието Зеќир Рамчиловиќ со честитка за „Денот на државноста на БиХ“

Потпретседателот на Собранието на Република Македонија, Зеќир Рамчиловиќ, упати честитки до бошњачката заедница во земјава по повод големиот празник „Денот на државноста на Босна и Херцеговина”.

Во својата порака тој вели дека Бошњаците се најсилната алка која ги поврзува Македонија и Босна и Херцеговина и дека тие ќе продолжат да бидат мостот на пријателство и соработка помеѓу двете земји и народи.

– Бошњаците во изминатиот период дадоа исклучителен придонес за стабилизација и просперитет на РС Македонија, особено во нејзините интеграциски процеси кон ЕУ и НАТО. Тоа е дополнителна причина за квалитетна соработка на патот на реализацијата на заедничките цели на двете држави и народи со кои ќе имаме стабилен и просперитетен регион, се вели во честитката.

Рамчиловиќ, кој месецов беше избран за потпретседател на Собранието, изрази надеж дека соработката помеѓу двете земји уште повеќе ќе се унапредува во иднина и најави дека во најкраток рок се надева деќа со авионска линија ќе се поврзаат Сараево и Скопје.