Магазин 16. јануари 2019. / 10:23

Македонија ниту еднаш досега ја нема победено Шпанија во ракомет

Македонија ниту еднаш досега ја нема победено Шпанија во ракомет

Денес од 20:30 часот Македонија на Светското првенство ќе игра против селекцијата на Шпанија.

Шпанија е актуелен европски шампион и сигурно дека важи за фаворит во овој натпревар.

Во својата ракометна историја Македонија против Шпанија има одиграно шест натпревати и досега немаме забележано ниту една победа.

Со Шпанците пет пати сме среќавале на европските првенства, додека само еднаш на Светско првенство.