Магазин 14. декември 2020. / 12:42

Гугл објави до кога нејзините вработени може да работат од дома

Гугл објави до кога нејзините вработени може да работат од дома

Американската компанија Гугл соопшти дека нејзините вработени ќе можат да работат од дома до септември 2021 година, објави Њујорк Тајмс.

Компанијата исто така најави дека ќе ја тестира идејата за „флексибилна работна недела“ веднаш штом работниот процес се нормализира, изјави извршниот директор на компанијата Сундар Пицај.

Според таа идеја, кога епидемиолошката состојба ќе се смири и процесот на работа повторно ќе се нормализира, вработените ќе можат да работат во канцеларија три дена, а два од дома.