Магазин 12. август 2019. / 14:57

Фотографија која ја отсликува тажната реалност на Балканот

Фотографија која ја отсликува тажната реалност на Балканот

Средната класа во балканските земји и понатаму еродира и луѓето стануваат или многу богати или многу сиромашни, а токму оваа фотографија сама по себе го поставува прашањето дали веќе всушност постои средна класа.

Доказ за тоа е фотографија што кружи на Твитер, направена во една од најсиромашните општини во Србија, местото Тутин.

На фотографијата јасно се гледа контрастот кога едно до друго се сликани Ламборџини и запрежна кола со коњ.