Магазин 30. јануари 2019. / 11:45

Ферари со сосема поинаков дизајн на бои за своите автомобили во Формула 1

Ферари со сосема поинаков дизајн на бои за своите автомобили во Формула 1

Тимот на Ферари може да се обложи на сосема поинаков дизајн на бои за своите автомобили во Формула 1.

Италијанското издание „Аутоспринт“ објави дека кога тимот ќе го претстави својот автомобил за новата сезона на 15 февруари, може да се очекуваат многу изненадувања. Едно од нив најверојатно ќе биде самото име на моделот – „SF-90“. Според медиумите, бројот 90 ќе има многу врска со претстојната 90-годишнина од создавањето на „Скудерија Ферари“ од големиот Енцо Ферари.

– Корпусот на автомобилот за 2019-та може да биде обоен во сосема различни бои од стандардот за Маранело, коментира неделникот.

Ова значи дека Ферари најверојатно ќе ја исклучи црвената боја на брендот.

Последното ќе биде како резултат на новото партнерство со „Мишн Виноу“ – иновативна брендирана операција, иницирана од спонзор на Ферари.