Магазин 06. мај 2019. / 10:23

Еве кој познат македонски музичар ќе му свири на папата

Еве кој познат македонски музичар ќе му свири на папата

Охриѓанецот Горан Папаз ќе свири пред папата Фрањо за време на неговата посета на Скопје на 7 мај.

На покана од Католичката црква, Папаз ќе биде специјален музички гостин и ќе настапи пред папата Фрањо. Настанот ќе се одржи во дворот на католичката црква „Пресвето срце Исусово“ околу 14.30 часот, кадешто папата ќе има екуменска и меѓурелигиска средба со младите. Папаз ќе биде гостин на црковната музичка група „Агапе“ и тие ќе се претстават со три композиции.

-Ова за мене е огромна чест и награда за целиот досегашен труд, вели овој познат охридски музичар.

На професионално поле, Папаз интензивно работи на заедничкиот проект со Танче Гроздановски насловен „Елегија”, што ќе биде промовиран ова лето.