Магазин 28. јули 2020. / 15:30

Дуа Липа: И сармата и питата се албански специјалитети

Дуа Липа: И сармата и питата се албански специјалитети

Британската пејачка Дуа Липа продолжува со провокациите.

Откако покажа карта на т.н „Голема Албанија“ и рече дека ајварот е традиционално абанско јадење сега, Дуа Липа се сврти и кон други специјалитетите кои се дел од балканската кујна.

Липа сега ги присвои и питата и сармата.

 

Мајка ми секогаш спремаше традиционални јадења како што е пита. Тоа е јадење со спанаќ и кори. Многу е вкусно и тоа секогаш ми недостасува кога сум на турнеја. Подготвува и сарма, тоа е месо, ориз и зелка – објасни пејачката.