Магазин 24. јули 2020. / 14:04

Дуа Липа: Ајварот е албански специјалитет

Дуа Липа: Ајварот е албански специјалитет

На прашањето кој албански деликатес сите мора да го пробаат, Дуа Липа вели – ајвар!

Интересно е што за илустрација на ајварот, во емисијата користат ајвар со налепница „лесковачки ајвар“.

Подоцна во истата емисија, таа пробува нешто за кое вели – има вкус како „албанскиот колбас наречен суџук“, што е илустрирано со босански суџук.

Целата емисија тука: