Магазин 03. јули 2020. / 12:47

Д-р Невзат Јонузи: Ќе се вратам да им служам на моите сограѓани во Општата болницата во Кичево

Д-р Невзат Јонузи: Ќе се вратам да им служам на моите сограѓани во Општата болницата во Кичево

Младиот доктор од Кичево, кој успешно ја заврши специјализацијата по општата хирургија во Скопје, д-р Невзат Јонузи реши повторно да се врати во Кичево и да работи во Општата болница од каде отиде на специјализација.

Д-р Јонузи завршил основното и средното образование во Кичево, дипломирал на Медицинскиот факултет на Универзитетот „Свети Кирили и Методии” во Скопје, а по дипломирањето се вработил во Општата болницата во Кичево, од каде отиде на специјализација на Универзитетската клиника во Скопје.

По успешно завршена специјализација тој најави враќање во родното Кичево, што е реткост во последните години повторно да се вратат во родниот крај докторите што специјализирале во Скопје или на друго место.

Ќе се вратам да им служам на моите сограѓани во Општата болницата во моето родно Кичево, изјави д-р Јонузи.