Магазин 18. март 2019. / 10:45

Албанецот кој кршеше крст на српски манастир на Косово почина во тешки маки

Албанецот кој кршеше крст на српски манастир на Косово почина во тешки маки

Алем Курти, човекот кој кршеше крст на српскиот манастир на Косово пред 14 години, почина во 2015 година во приштинска болница во тешки маки, после борбата со ракот кој му ги уништи белите дробови и црниот дроб.

Членовите на неговото семејство исто така тешко се разболеле, што ги исплашило останатите Албанци, кои веруваат дека тоа е казната од Бог.

Од смртта на Курти, Албанците од Косово, велат српските свештеници, се плашат и да пријдат на православните светилишта, плашејќи се од клетва.