Хроника 20. јули 2018. / 14:40

За кревање на македонското знаме добил кривична пријава (ФОТО)

За кревање на македонското знаме добил кривична пријава (ФОТО)

Еден од учесниците во кревањето на знамето на празниот јарбол во Битола што се случи пред неколку недели, Тони Митревски, добил покана за суд во својство на осомничен според член 144 од Казнениот законик на Република Македонија, пишува порталот Експрес.мк

Со поканата осомничениот Митревски се соочува со шестмесечна затворска казна за наводно извршување на кривично дело Загрозување на сигурноста.

Осомничениот на својот фејсбук профил ја објавува поканата за оваа постапка на обвинителството.

Целиот текст прочитајте го на Експрес.мк