Хроника 16. април 2018. / 21:42

Во вагон на Табановце пронајдени бегалци од Авганистан и Иран

Во вагон на Табановце пронајдени бегалци од Авганистан и Иран

Цариник на граничниот премин „Табановце“ вчера пријавил дека при контрола во вагон од товарен воз кој сообраќал на релација Грција – Унгарија,  пронашол четири мигранти од  Авганистан и еден од Иран.

Со лицата бил извршен разговор, по што биле пренесени и предадени во транзитен камп Табановце за понатамошна постапка.