Хроника 21. ноември 2019. / 11:15

Во струмичко пронајдени 33 мигранти од Авганистан, Пакистан, Иран и Ирак

Во струмичко пронајдени 33 мигранти од Авганистан, Пакистан, Иран и Ирак

На 20.11.2019 околу 20.30 часот, полициски службеници од Полициска станица Струмица во координација со Регионален центар за гранични работи Исток, во атар на с.Свидовица, струмичко, пронашле 33 мигранти, од кои 21 државјани на Авганистан, седум на Пакистан, три од Иран и двајца од Ирак.

Мигрантите биле предадени во Прифатен центар Гевгелија за понатамошна постапка.