Хроника 20. септември 2019. / 09:13

(ВИДЕО) Стариот дел на Охрид поплавен со фекалии

(ВИДЕО) Стариот дел на Охрид поплавен со фекалии

Фекалии го преплавија Охрид.

Невремето со интензивни врнежи од дожд што попладнево го зафатија Охрид, предизвикаа поплавување во стариот дел на градот, а најмногу на улиците „Коста Абраш“ и „Цар Самоил“ кои се сметаат за критични при поголеми врнежи. Дождот повторно ги исфрли на површина проблемите со одводот и канализациската мрежа.