Хроника 15. јануари 2020. / 17:58

(ВИДЕО) Обид за шверц на цигари со македонски бандероли скриени во тетрапак сокови

(ВИДЕО) Обид за шверц на цигари со македонски бандероли скриени во тетрапак сокови

Шверц на 50.000 кутии цигари со македонски бандероли скриени во картонски пакувања со логото на соковите „Јафа“ откри унгарската царина. За досетливоста на македонските шверцери говори и видеото за пресретнатиот шверц.

Шверцот се случил на 4 ноември минатата година и случајот е расчистен, а тоа може да се види и на официјалната страница на унгарската царина. Фирмата „извозник“ ја презела вината и платила казна од 400.000 евра.

Според сознанијата за кои пишува „Плусинфо“, имало 7 до 8 пратки со пакувањата во соковите „Јафа“ со што на компанијата “Коктел трејд“ од Тетово, застапникот на трговската марка „Јафа“, ѝ се нанесени значителни штети.