Хроника 11. ноември 2019. / 09:48

(ВИДЕО) Див запад во Тетово: Во ургентниот центар во Тетово влегол со секира

(ВИДЕО) Див запад во Тетово: Во ургентниот центар во Тетово влегол со секира

Непознат граѓанин во ургентниот центар на тетовската болница влегол со секира. Зошто граѓанинот влегол во оваа здравствена установа со студено оружје нема објаснување од здравствената установа.

Зошто обезбедувањето на болницата дозволило граѓанинот без проблем да влезе во објектот од е прашање на кое одговор треба да даде министерот за здравство Венко Филипче.

Во последниве 6 месеци имаше најмалку 5 тешки инциденти во кои граѓани физички се пресметува со лекари и медицински персонал. Два од инцидентите се случија токму во тетовската болница.