Хроника 12. November 2018. / 10:44

Се судрија градски автобус и такси пред Мавровка – сообраќајот во застој

Се судрија градски автобус и такси пред Мавровка – сообраќајот во застој

На крстосницата пред „Мавровка“се случи сообраќајна несреќа меѓу градски автобус и такси возило, пренесува АлсатМ.

Сообраќајот во тој дел на Скопје во моментов се одвива отежнато. Најкритичен е правоцот од стоковната куќа „Мост“ кон МРТВ, бидејќи автобусот е препречен и ги бликира двете коловозни ленти. Увидот се уште е во тек, а на возачите им препорачуваме да користат споредни улуци за да не останат блокирани додека не се расчисти крстосницата.