Хроника 24. април 2020. / 13:46

Примабалерината Пенушлиска нападната и ограбена во влезот каде што живее

Примабалерината Пенушлиска нападната и ограбена во влезот каде што живее

Примабалерината Натка Пенушлиска денеска е нападната и ограбена во влезот на зградата каде што живее.

Та го користела периодот во кој може да се движи отишла во банка да подигне пари. Напаѓачот веројатно ја следел од банката до зградата во која што живее на улица Никола Тесла во населбата Карпош 1.

Во моментот кога пристигнала во зградата и влегла во влезот била нападната одзади. Напаѓачот и ги зел парите и веднаш избегал. Пенушлиска не е повредена и во моментов полицијата врши увид.