Хроника 22. април 2019. / 20:38

Пожар во Вардариште: Tри противпожарни возила интервенираат во гаснење на пожарот

Пожар во Вардариште: Tри противпожарни возила интервенираат во гаснење на пожарот

Пожарникари со три противпожарни возила интервенираат во гаснење на пожарот што доцна попладнево изби во Вардариште во населбата Ново Лисиче.

Од Противпожарната бригада за МИА, наведоа дека гори отпадот на Вардариште, како и дека најверојатно пожарот е подметнат од несовесни граѓани.