Хроника 23. ноември 2020. / 21:41

Полицијата приведе две лица за кражба во црквата Св. Недела во Катланово

Полицијата приведе две лица за кражба во црквата Св. Недела во Катланово

Полицијата денеска приведе две лица кои извршиле трешка кражба во црквата Св.Недела во скопското село Катланово.

 Во село Катланово-скопско од страна на полициски службеници од Полициско одделение Петровец приведени се Д. Т. (46) и А. Н. (39), кои денеска меѓу 07 и 09 часот извршиле тешка кражба во црквата Св.Недела во Катланово, информираат од МВР.

По документирање на кривично правниот настан ќе биде изготвена соодветна кривична пријава до надлежното обвинителство.