Хроника 23. мај 2019. / 11:09

Побегнал затвореник од затворот во Струга

Побегнал затвореник од затворот во Струга

Затвореник кој бил на издржување казна затвор во затворот во Струга, завчера избегал од затворот, информираат од СВР Охрид.

-Вчера во ПС Струга, овластено службено лице од казнено поправна установа-затвор Струга, пријавил дека претходниот ден во 21:50 часот, од затворот избегал С.А. кој бил на издржување на затворска казна, изјави Стефан Димовски, портпарол на СВР Охрид.

Полициската станица од Струга презема мерки за пронаоѓање на затвореникот.