Хроника 02. септември 2019. / 09:30

По борбата со огнената стихија пожарникарите го изгаснаа пожарот кај Катланово

По борбата со огнената стихија пожарникарите го изгаснаа пожарот кај Катланово

Пожарот кај Катланово утринава околу шест часот е изгаснат, информираат од Територијалната противпожарна бригада на Град Скопје.

Оттаму додаваат дека во текот на ноќта се изгаснати и сите останати активни пожари на подрачјето на Град Скопје.

Во гаснењето на пожарот кај Катланово беа вклучени 22 пожарникари и 10 возила, а на терен беше испратено и едно возило од рафинеријата „Окта” за да им помогне на пожарникарите.