Хроника 03. јануари 2021. / 16:16

Пепел и огромни штети: Вака изгледа внатрешноста на „Глобал“ после пожарот

Пепел и огромни штети: Вака изгледа внатрешноста на „Глобал“ после пожарот

Оваа фотографија најдобро покажува како изгледа внатрешноста на „Глобал“, на неа може да се види штетата која ја нанесе пожарот кој избувна вчера во доцните часови.

Во гаснењето на пожарот учествуваа 61 пожарникар од Струмица, Радовиш, Кавадарци, Валандово и Штип. Им беа потребни речиси пет часа за да се изборат со огнот.

Фотографијата ја објави премиерот Зоран Заев по денешната посета.

 

Со голема вознемиреност ја примив веста за пожарот кој го зафати трговскиот центар „Глобал“ во мојата родна Струмица. И…

Posted by Zoran Zaev on Sunday, January 3, 2021