Хроника 01. август 2020. / 16:02

На Гумење се тепале коњаници од Лисиче, интервенирал полицаец кој пукал во воздух

На Гумење се тепале коњаници од Лисиче, интервенирал полицаец кој пукал во воздух

На Гумење ноќеска се тепале коњаници од Скопско Лисиче, а полицаец пукал во воздух да ги смири, потврдуваат од МВР. Во 2 часот по полноќ, полицаец што патролирал на местото викано Гумење, забележал тепачка меѓу крушевчанецот К.К од една страна и петорица скопјани од друга страна, при што тие меѓусебно си размениле по неколку удари со раце и нозе.

Скопјаните биле дојдени од Лисиче со коњаницата.

За да ја спречи тепачката, полицаецот од службениот пиштол испукал еден предупредувачки куршум, по што тепачката престанала.