Хроника 31. март 2020. / 16:03

МВР: Издадени решенија за изолација на 101 лице, 40 потпишале изјава за самоизолација

МВР: Издадени решенија за изолација на 101 лице, 40 потпишале изјава за самоизолација

Според информациите на МВР, во текот на изминатото деноноќие (вчера и денеска) на територијата на државата на 101 лица им се издадени решенија за изолација, а 40 лица потпишале изјава за самоизолација.

Како што соопштија од Министерството, извршени се контроли над лица во изолација и самоизолација, при што е констатирано дека едно лице што било во изолација не е затекнато во својот дом.

– По однос на забраната за движење во текот на изминатите 24 часа евидентирано е дека на ниво на цела држава 89 лица не ја почитувале забраната за движење, од нив осум се малолетници, приведени се 38 лица, а за останатите лица се изготвени записници – се вели во соопштението.