Хроника 21. февруари 2021. / 23:25

Мијалков го нема на двете адреси -дали власта го пушти да побегне?

Мијалков го нема на двете адреси -дали власта го пушти да побегне?

МВР на барање на обвинителството веќе еден час го дара екс директорот на УБК Сашо Мијалков за да му врачи наредба за куќен притвор  и да го обезбеди неговото присисуство на изрекување на пресудата Таргет Тврдина на 26 март.

Но Мијалков не е ниту на двете адреси на кои го бараат полицајците по налог на ЈО, пишува Експрес.

Полициски избори на Експрес тврдат дека откако не бил најден во куќата на Водно, полициски алфи го барале и во хотелот Мериот , но не бил ниту таму, со што се отвара можноста да се распише меѓународна потерница по Мијалков.

МВР ја продолжува потрагата по обвинетиот кој се соочува со затвор во должина од 13 години за Таргет Тврдина