Хроника 17. јануари 2020. / 19:17

Мерките за безбедност спречиле поголема штета при оружениот грабеж на НЛБ Банка во Ѓорче Петров

Мерките за безбедност спречиле поголема штета при оружениот грабеж на НЛБ Банка во Ѓорче Петров

Клиентите и вработените во експозитурата на НЛБ Банката во Ѓорче Петров, што беше мета на вооружен грабеж, се безбедни и во добра здравствена состојба, информираат од банката.

Како што информираат од банката, поставените безбедносни и сигурносни мерки во работењето, со цел заштита на клиентите и вработените биле голема причина што крадците биле спречени да направат поголема материјална штета.

Во текот на истрагата е утврдено дека со грабежот се одземени 8.700 евра.

Експозитурата во Ѓорче Петров ќе продолжи со редовно работно време од понеделник 20.01.2020година.

НЛБ Банка и понатаму соработува со надлежните институции со цел случајот да добие ефикасно разрешување.