Хроника 31. март 2020. / 21:44

КАНАЛ 5: Породени жени во Скопје, заразени од коронавирус – едното бебе починало

КАНАЛ 5: Породени жени во Скопје, заразени од коронавирус – едното бебе починало

Две жени, кои што се породиле во изминативе два дена на Клиниката за гинекологија се заразени од корона вирус, дознава Канал 5 од извори од здравство.

Се работи за родилки од Куманово и од Охрид, а бебето на едната од нив, за жал починало, но не е позната причината за смртта.

Неофицијално, тие во Клиниката дошле со симтоми на вирусот, објави Канал 5.

Од Министерството за здравство во изминатиот период најавија дека само тешките случаи на бременост и породување ќе се извршуваат на Клиниката за гинекологија, каде меѓудругото, ќе се примаат и родилки со корона вирус.

Полесните породувања ќе се изведуваат во болницата во Чаир..