Хроника 01. ноември 2018. / 17:11

Инциденти во Скопје: Со дрво им се заканувале на вработените и сакале да откачат телефон од аларм

Инциденти во Скопје: Со дрво им се заканувале на вработените и сакале да откачат телефон од аларм

Две лица вчера се обиделе да украдат мобилен телефон од салон на телекомуникациски оператор лоциран во Трговски центар во Скопје. Од салонот вчера вработените биле приморани да повикаат обезбедување бидејќи две лица се обиделе да украдат апарат кој се обиделе да го откачат од алармниот систем.

Обезбедувањето ги отстранило лицата од салонот, а станувало збор за две малолетни момчиња.

Исто така во салон на телекомуникациски оператор во Скопје, две машки лица им се заканувале на вработените со дрво, барајќи од нив да се услужат со мобилните телефони кој биле изложени во салонот. И во овој случај вработените повикале обезбедување кои се справиле со насилниците.