Хроника 12. август 2019. / 20:43

Гори железничката пруга кај Куманово

Гори железничката пруга кај Куманово

Пожар избувна околу 17 часот во близина на железничкиот премин во село Черкези кај Куманово.

Повеќе противпожарни екипи од кумановската противпожарна единица се на терен и се обидуваат да го локализираат.

Спред првичните податоци од Регионалниот центар за управување со кризи Куманово горат прагови за железничка пруга.

Густиот црн чад веќе еден час се забележува од повисоките места во Куманово