Хроника 02. август 2020. / 16:51

Голем пожар кај Тиквешко Езеро

Голем пожар кај Тиквешко Езеро

Пожар беснее кај Тиквешко Езеро, зафатена е и борова шума, за МИА потврдија од Територијална противпожарна единица Кавадарци.

Три екипи пожарникари со три противпожарни возила и две екипи од подружницата на ,,Национални шуми” со две возила интервенираат на терен, а помагаат и луѓе од селото Ресава.