Хроника 05. септември 2019. / 21:38

Голем пожар беснее на Скопска Црна Гора над селото Страчинци

Голем пожар беснее на Скопска Црна Гора над селото Страчинци

Како што се наведува, на терен се три возила со 10 пожарникари, a го гаснат и авиони. Зафатена е површина од 3 до 4 километри.

Пожар беснее над скопското село Страцинци на Скопска Црна Гора. Според информациите, огнот се шири брзо кон кумановското село Мојанце. Од Противпожарната бригада на Град Скопје соопштија дека гори нискостеблеста шума.