Хроника 28. септември 2020. / 20:45

(ФОТО) Полицајка се сликала полугола, внатрешна контрола и отвори дисциплинска

(ФОТО) Полицајка се сликала полугола, внатрешна контрола и отвори дисциплинска

Полицајка се сликала полугола во униформа и фотографија ја објавила на социјалните мрежи, а Одделот за внатрешна контрола поведе дисциплинска постапка против неа. Иако заматени, на фотографијата се гледаат ознаките на полицијата, откопчана кошула и краватата меѓу градите.

Полициската службеничка е вработена во министерството пред 11 години, и работи во Одделот за гранични работи и миграции пишува А1он.

Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при МВР постапува во врска со случајот за кој прашувате, велат кратко од МВР.