Хроника 31. јули 2020. / 15:31

(ФОТО) Избегната катастрофа на излез од Скопје: Пожарникари спречија пожар во резервоари со мазут

(ФОТО) Избегната катастрофа на излез од Скопје: Пожарникари спречија пожар во резервоари со мазут

Во 11:45 добиена е дојава за запалена Асфалтна Базната станица на ГРАНИТ на излез од Скопје кај Качанички Пат.

БППЗ-Скопје со БРЗА интервенција не дозволи палење на надворешните резервоари со Мазут и настанување на поголема штета и на Базната станица и на околината.

На Пожарот интервенирале седум ПП-Возила и 17 пожарникари.

Пожарот е локализиран и нема опасност – велат од Пожарна Скопје.