Хроника 29. јануари 2020. / 17:15

Единаесет камиони со отпад наменет за Цементарница Усје запрени на „Богородица“

Единаесет камиони со отпад наменет за Цементарница Усје запрени на „Богородица“

Единаесет камиони со отпад кој доаѓа од Грција се запрени на граничниот премин „Богородица“, дознава Сител.

Информацијата ја потврди и Министерството за животна средина и просторно планирање кое во соработка со Царинската управа и Државниот инспекторат за животна средина вршат вонреден инспекциски надзор  на пратката со отпад (РДФ).

Примероците кои се земаат од пратката ќе бидат испратени на анализи во лабораторија во Скопје, а по нивната анализа резултатите ќе бидат  споделени со јавноста. Како што беше претходно посочено пратката со отпад е наменета за Цементарницата УСЈЕ.