Хроника 12. јули 2018. / 13:30

Директорот на ЈКП Козјак доби кривична пријава

Директорот на ЈКП Козјак доби кривична пријава

Секторот за внатрешни работи Куманово поднесе кривична пријава против Б.С. (52) од Куманово поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело “злоупотреба на службена положба и овластување“.

Во периодот од 23.03.2011 до јануари годинава пријавениот, како директор на јавно комунално претпријатие “Козјак“ во Старо Нагоричане, овозможил 414 жители на Старо Нагоричане да ја користат водата за пиење и наводнување, без редовно да ги плаќаат сметките. При тоа, пријавениот за ненаплатените сметки не поведувал соодветни судски постапки. Со ова, пријавениот му нанел штета на ЈКП “Козјак” од 7.997.693 денари.