Економија 03. декември 2019. / 18:59

Владата на СДСМ денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Владата на СДСМ денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Владата денеска се задолжи за сума од близу 24 милиони евра. Продолжува задолжувањето без мерка, кое секако, паѓа на грбот на македонските граѓани, пишува Курир.

Имено, на официјалната страна на Народна банка на Република Македонија објавена е реализацијата од аукцијата на државни хартии од вредност каде наместо најавените 9, 2 милиони евра, Владата се задолжи за 2,5 пати повеќе од најавените односно за огромни 23, 8 милиони евра.

Со вакво задолжување, Владата остава голем товар, а дали е на повидок буџетска криза, допрва ќе се покаже.