Економија 03. јули 2019. / 22:59

„Визер“: Нова линија Охрид-Дортмунд

„Визер“: Нова линија Охрид-Дортмунд

Унгарскиот нискобуџетен авиопревозник „Визер“ од 6 јули воведува нова линија Охрид – Дортмунд. На новата релација „Визер“ ќе лета двапати неделно, секој вторник и сабота. Таа е дел од четирите нови авиолинии што ги воведува авиокомпанијата од аеродромот „Св. Апостол Апавел“ во Охрид предвидени со Договорот за субвенционирање со Владата, покрај кои се воведоа и четири нови линии од Меѓународниот аеродром Скопје.

Од двата македонски аеродроми, во Скопје и Охрид, Виз ер опслужува 39 рути до 16 држави. На македонските рути авипревозникот лани превезе 1,4 милиони патници, што претставува раст од 15 проценти годишно