Економија 14. јануари 2019. / 09:28

„Визер“ ќе го потпише договорот за добивање субвенции од Владата

„Визер“ ќе го потпише договорот за добивање субвенции од Владата

Министерот за транспорт Горан Сугарески и претставници на нискобуџетната авиокомпанија „Визер“ денеска ќе потпишат договор за финансиска поддршка за евтини авиолинии, трет со македонската Влада.

Во наредните три години на авиокомпанијата треба да и бидат исплатени пет милиони евра. Субвенционираните летови од аеродормите во Скопје и во Охрид треба да ги опслужува од март годинава.

Договорот следи по третиот повик што го објави Владата за доделување финансиска поддршка по двата неуспешни огласи. На сите три повици понуда достави само „Визер“ која опслужува евтини авиолинии од макеоднските аеродорми во изминатите шест години.