Економија 20. јануари 2021. / 21:46

(ВИДЕО) Славески: Дел од владините антикризни мерки се чисто популистички

(ВИДЕО) Славески: Дел од владините антикризни мерки се чисто популистички

Поранешниот министер за финансии Трајко Славески, смета дека некои од антикризните мерки кои ги донесе владата за справување со коронавирусот, се популистички. Во емисијата „21МИНУТА“ Славески рече дека тоа се мерки со кои се „фрлаат“ пари и тоа позајмени пари.

„Некои од мерките за подрршка од платите на некои погодени сектори, се е тоа во ред, да се соочуваат работните места. Но некои мерки се популистички, тоа е фрлање на пари, и тоа позајмени пари, пари што ги немаме“, рече Славески.

Целата изјава низ видео: