Економија 22. февруари 2021. / 10:54

(ВИДЕО) Синадиновска Арсовска: Сѐ уште немаме слух од Владата за нашите барања, од оваа дејност загрозени се 6000 луѓе

(ВИДЕО) Синадиновска Арсовска: Сѐ уште немаме слух од Владата за нашите барања, од оваа дејност загрозени се 6000 луѓе

Денеска гостин во утринската емисија „Утро со Златев“ беше Марија Синадиновска Арсовска од иницијативниот одбор на рестораните кои организираат настани. Со нејзе се дискутираше повеќе на оваа тема, но и за сите загрозени комплементарни дејности од оваа пандемија поврзани со организирање веселби.

Најпогодени од оваа криза се рестораните кои организираат веселби. Ова го истакна гостинката Арсовска која кажа дека инцијативниот одбор се залага за рестораните да организираат настани, но не само тоа туку и ноќните клубови, музичарите, шминкерите и други.

– Иако го имавме предупредувачкиот штрајк во петокот сѐ уште немаме слух од Владата за сите наши барања, вели Марија Синадиновска Арсовска за Радио Лидер.

Таа додава дека веќе една година се без протокол за работа, односно од 15-ти март. Вели дека се загрозени околу 6000 луѓе во оваа дејност и додава дека нивната дејност е комплетно забранета.

– Нашата дејност е комплетно забранета за да може да почнеме со работа. Тоа е иницијативата за излегување на улица. Излеговме во петокот, ќе продолжиме на улиците од средба, па натаму, завршува Синадиновска Арсовска.