Економија 12. февруари 2019. / 10:09

Уставниот суд ќе одлучува за законот за пазари

Уставниот суд ќе одлучува за законот за пазари

Тезгаџиите ќе поднесат иницијатива до Уставниот суд за укинување на Законот за пазари. Тие се закануваат со генерален штрајк, ако целосно не се укине Законот за трговија на зелените пазари. Според нив тој мора целосно да се повлече.

Пазарчиите излез од проблемот кој ги затекна, бараат сплотено. Пазарџиит од сите градови како ќе делуваат.

По најавите дека ќе има генерален штрајк, Министерот Бектеши уверува дека Законот ќе биде променет, а за тоа има време од една година.

Инаку Законот за пазари беше предмет и на препукувања меѓу партиите. Опозицијата бараше целосно укинување и носење нов закон, а власта одложување на постојниот.