Економија 14. јуни 2019. / 21:24

Трипуновски: Земјоделците се пред колапс, во Росоман се сечат цели плантажи со праски

Трипуновски: Земјоделците се пред колапс, во Росоман се сечат цели плантажи со праски

Во моментов се случува една катастрофа со откупот на праската во Росоман, јас на прес-конференција пред неколку дена ги повикав премиерот и министерот Николовски, кој ако сеуште е министер, бидејќи гледаме дека не се однесува како министер, изјави за тв21, Цветан Трипуновски од ВМРО-ДПМНЕ.

Во моментов сме сведоци дека во Росоман се сечат цели плантажи со праски, бидејќи луѓето неможат да ја пласираат праската, рече Трипуновски.

Трипуновски уште една ги повика Заев и Николовски по итно да излезат и да најдат решение за проблемите на македонскиот земјоделец.