Економија 25. август 2019. / 14:30

Сугарески: Владата на СДСМ во овој момент инвестира преку 850 милиони евра во патна инфраструктура

Сугарески: Владата на СДСМ во овој момент инвестира преку 850 милиони евра во патна инфраструктура

Министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски на денешната прес конференција рече дека се гради како никогаш досега.

Досега изградивме и рехабилитиравме преку 500 километри патишта, инвестиции со вкупна вредност од околу 540 милиони евра.Го завршивме автопатот Миладиновци- Штип кој како голем товар го наследивме од ВМРО-ДПМНЕ заради бројните грешки и недостатоци во изградбата. Но бевме решени, автопатот мораше да се заврши со сите безбедносни аспекти за сообраќај. Впрочем граѓаните имаат право да знаат како им се трошат нивните пари. Ги решивме сите недоследности и пропусти што ги наследивме од ВМРО-ДПМНЕ и го пуштивме во сообраќај и автопатот од Демир Капија до Смоквица, – рече министерот.

Сугарески вели дека Владата предводена од СДСМ во овој момент инвестира преку 850 милиони евра во проекти во патна инфраструктура.