Економија 08. август 2020. / 12:44

СЛЕДЕТЕ ВО ЖИВО: Марш „Стоп за грабежот“ во Скопје

СЛЕДЕТЕ ВО ЖИВО: Марш „Стоп за грабежот“ во Скопје

Пред Министерството за правда денеска напладне започна протестот организиран од неформално здружение на граѓани – „Стоп за грабежот“.

Протестот, како што нагласува организаторот, е против сите коишто го ограбуваат народот и сите оние коишто тоа го поддржуваат – нотари, извршители, креатори на високи банкарски каматни стапки, судии, нефункционален судски совет.