Економија 08. јануари 2021. / 17:54

Процената на настанатата штета во „Глобал“ започнува во наредните денови

Процената на настанатата штета во „Глобал“ започнува во наредните денови

Сопствениците на продавници и тезги во Трговскиот центар „Глобал“ во Струмица се поделени во три групи за проценка на штетите од пожарот-целосно оштетени, делумно и неоштетени и во соработка со ОЈО Струмица и МВР ќе се врши проценката, информираше Илија Митрески, од Здружението „Фер есап“.

Според него, во наредните денови треба да почне проценката.