Економија 12. June 2018. / 11:14

Осломеј прави еколошки геноцид ва Кичево: Се согорува пепел, канцероген чад го поклопи градот (ВИДЕО)

Осломеј прави еколошки геноцид ва Кичево: Се согорува пепел, канцероген чад го поклопи градот (ВИДЕО)

Термоелектричната централа „Осломеј“ кај Кичево, повторно активирана.

Наместо јаглен, во печките во „Осломеј“ се согорува пепел од веќе употребуван и согорен јаглен.

Честичките што се ослободуваат од согорувањето пепел се канцерогени, поради што на Кичево и на околината им се заканува еколошка катастрофа.