Економија 19. февруари 2020. / 16:51

Николоски: Нема да има место во државата каде што нема да инвестираме во инфраструктура

Николоски: Нема да има место во државата каде што нема да инвестираме во инфраструктура

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски, во гостување за „Канал 5“ објасни дека освен големиот број на проекти и инвестиции, во фокусот на нивната предизборна кампања ќе бидат економијата и владеењето на правото.

Николоски посочи дека ќе биде воведен функционален систем на владеење на правото во којшто ќе има одговорност за сите без разлика од која политичка партија се.

Ветуваме дека оваа заспана Македонија во овие три години економски ќе заживее и ќе нема место во државата во коешто нема да се инвестира во инфраструктура. Ги споменавме проектите изминатиот период а исто така ветуваме дека ќе воведеме функционален систем на владеење на правото во кој што ќе одговараат сите без разлика од која политичка партија се – истакна Николоски.